Den kulinariska resan – del 1
Jag och min bror reste till Japan i april 2015. Vi försökte följa mina egna 5 tips inför din Japanresa och utforskade Tokyo och Kyoto i lugnt tempo och åt massor med god mat! Den kulinariska resan är en serie blogginlägg om denna tvåveckorsresa som fokuserade mycket på mat och uteliv i dessa två väldigt härliga och olika städer.
Roppongi, Tokyo
Resan började med en vecka i Tokyo där vi bodde på det anrika Hotel Okura. Det är ett 5-stjärnigt designhotell från 60-talet som är välkänt för sin utmärkta service. Vi hade egentligen inte tänkt att bo där på grund av priset (dyraste hotellet jag någonsin bott på i Japan, men billigare än Grand Hyatt). Men eftersom vi åkte under högsäsongen så fanns det inte så många hotell med lediga rum för två personer som inte vill sova i samma säng… Vi fick helt enkelt stå ut med att bo på ett av Tokyos bästa hotell ^^
Hotel Okura ligger i området Roppongi, som är ett område med hög standard (läs upper class). Här finns många ambassader (vi bodde granne med Sveriges Ambassad), dyra restauranger och ett rikt uteliv. Det är det som gör Tokyo så intressant, det är en rolig blandning av skumma nattklubbar och 5-stjärniga hotell i samma område.
Tyvärr hade vi lite otur med vädret då det regnade ganska mycket. Det bidrog med att mycket av körsbärsblomningen försvann fort, men några vackra träd såg vi redan första kvällen.
Första dagen åt vi något väldigt gott som jag hade sett fram emot; Ginger pork! Med andra ord, fläskbitar stekta med ingefära och peppar på en risbädd. Till detta den klassiska misosoppan med brödbitar i samt en kall bit silkes-tofu. Jag blev mer än mätt och detta kostade ca 50 Kr. Ska nog försöka mig på att laga ginger pork hemma någon gång.
Härligt, så kul att åka med brorsan! Men ja, vilken otur vi alla hade med vädret. Får man fråga vad det kostade på ett ung. att bo på hotell Okura? Vi bodde i Shinjuku, vilket vi gjort innan och verkligen gillar, men klarar ju oss lite billigare undan pga. delad säng.
Jag tror förresten att det inte är bröd utan friterad tofu i misosoppan- om ni nu inte fick nån specialare.(tål inte gluten, därför som jag reagerade)
Ja det var roligt att åka med brorsan! Hotel Okura kostade ca 2000 Kr / natten under perioden vi var där. Vi kollade också på hotel runt Shinjuku först men beslutade oss för Roppongi till slut. Angående innehållet i misosoppan är jag inte 100% säker, kan mycket möjligt ha varit friterad tofu! Uppmärksamt 🙂
Det är nog utan tvekan aburaage, dvs friterad tofu i misosoppan. Det förekommer aldrig brödbitar i misosoppa (i alla fall inte på krogen). 🙂
Förresten väldigt trevligt att träffas i Tokyo – tack för en mycket gemytlig kväll!
Efter både din och Johannas kommentarer så kan vi nog ned säkerhet säga att det var friterad tofu i misosoppan 🙂
Tack själv för en mycket trevlig kväll i Tokyo! Det kommer ett inlägg om den kvällen också 🙂