Matlagning med tofu och sake
Japansk mat är bland det godaste och nyttigaste som finns. När jag lagar mat blir det oftast en blandning av svensk och japansk mat. Häromdagen gjorde jag en kort time lapse-film när jag lagade en maträtt baserad på tofu och sake. Istället för sake skulle man kunna använda mirin istället som går att köpa på välsorterade mataffärer. Hittar man inte mirin så kan man använda vanligt matlagningsvin, men tillsätt då socker. Det behövs lite sötma för att balansera upp den färska chilin som används. Apropå det så ska jag ha i mera chili nästa gång jag lagar denna rätt!
Japanfokus har nu också en Youtube-kanal, så det kanske blir fler videos i framtiden ^^
Här ser ni slutresultatet:
Kul med en time lapse-film! Bra sätt att verkligen visa hur man gör! Ser smarrigt ut!
Hittade hit via japanbloggen.se förresten.
Välkommen! Kul att du hittat hit. Du har förresten själv en väldigt trevlig blogg 🙂
Ja, alltid kul att hitta nya bloggare med samma intressen! Tack tack!
Har för mig att du använder en Nikon D7100? Ovanstående time-lapse är gjord med just en sådan kamera då den är mitt förstahandsval. Har en trevlig inbyggd funktion för just time-lapse.